StrukturE

  • 590 kr

Kronan på verket – varje dag!Artrikedomen och styrkan som gömmer sig i Struktur-E® bidrar till det som hästen behöver för ett aktivt immunförsvar och god vitali

Artikelnummer: St50101020
Dela

Kronan på verket – varje dag!
Artrikedomen och styrkan som gömmer sig i Struktur-E® bidrar till det som hästen behöver för ett aktivt immunförsvar och god vitalitet.
Detta energi­rika foder är tillverkat efter naturens eget recept, för att täcka närings­behovet hos sport- och fritidshästar. Naturen visar vägen!

  • koncentrerat högenergifoder med måttligt innehåll av socker och stärkelse
  • högt innehåll av naturlig vitamin E från majsgroddar och solrosfrön
  • örter för matsmältningen och immunförsvaret

 

Den otroliga doften är kännetecknet för denna müsli. Man ser inte de speciella förbehandlingarna de många olika råvarorna gått igenom direkt, men effekten syns på hästen efter kort tid. Detta koncentrerade foder är anpassat efter hästens naturliga behov.

 

Koncentrerad
Struktur-E® kombinerar näringsrika råvaror som olika oljefrön, havsalger (tång), frukt och många olika örter i en välsmakande müsli. På grund av den särskilt höga koncentrationen av näringsämnen kan hästens behov tillgodoses i en låg daglig giva. Även små mängder müsli säkerställer att behovet av alla viktiga näringsämnen täcks och balanserar foderstaten.

Struktur-E® är ett kompletteringsfoder som bl.a. kan användas till hästar med högt energibehov. Den måttliga stärkelsehalten gör att Struktur-E® även lämpar sig för hästar med känsligt tarmsystem och för att stödja muskelmetabolismen.

 

Örternas kraft
Mångfalden av örter som används säsongsmässigt bidrar med många sekundära växtämnen. Dessa inkluderar eteriska oljor, polyfenoler, flavonoider och saponiner. Angående örter är det vedertaget att de kan ha matsmältningsfrämjande, renande och slemlösande effekter. Örterna bidrar till hästens allmänna välbefinnande och stödjer  ämnesomsätt­ningen.

 

Goda fettsyror
Struktur-E® innehållet ett brett spektrum av spannmålsgroddar och oljehaltiga frön: Majs- och korngroddar, solros- och vindruvskärnor, linfrö, fänkål och svartkummin. Alla tillför värdefulla oljor och protein av högsta kvalitet, naturliga vitaminer och lecitin. Struktur-E® har därför ett ovanligt högt innehåll av de essentiella fettsyrorna omega-3 och omega-6.

 

Matsmältningsfrämjande
Bryggerijäst, malt, torkad frukt, linfrö, spårämnen och olika örter möjliggör en välfungerande prebiotisk matsmältning utan uppblåsthet, maximalt skydd av tarmslemhinnan, en stabil tarmflora och därigenom ett välfungerande immunförsvar.

Som namnet antyder innehåller detta foder Struktur – fibrer – och energi – Energetikum.

Alla hästar behöver mycket fibrer. Vissa hästar behöver ett energirikt foder.

Struktur-E® är koncentrerat med en mängd näringsämnen.

 

  • hög näringstäthet
  • rikt på bioaktiva örter
  • ett högt innehåll av organiska bundna spårämnen
  • rik på värdefulla fettsyror och sekundära växtämnen
  • endast naturligt E-vitamin
  • måttlig stärkelse men högt energiinnehåll

 

Visste du
att Struktur-E® utvecklades 1988 och var den första produkten i vårt sortiment?
Struktur-E® är grunden till många av av våra näringsrika basfoder

Som komplement till basutfodring med grovfoder och/eller bete. Med en mängd på 150-300 g per 100 kg kroppsvikt dagligen finns det inget behov av ytterligare tilldelning av mineral­foder. För små hästar, ponnyer och hästar med lågt energibehov kan Struktur-E® användas som enda kraftfoder.

För högpresterande sporthästar rekommenderar vi en kombination av St. Hippolyt® kompletteringsfoder. Vid lägre tilldelning än vad utfodringsrekommendationen anger, rekommenderas komplettering med Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 27,8 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 650 g