Glyx Mash 15 kg

  • 525 kr

Spannmålsfri wellness för matsmältningssystemetEn uppblött mash ges ofta för att understöda matsmältningen. Mash från St. Hippolyt innehåller många värdefulla n

Artikelnummer: St50606015
Dela

Spannmålsfri wellness för matsmältningssystemet
En uppblött mash ges ofta för att understöda matsmältningen. Mash från St. Hippolyt innehåller många värdefulla näringsämnen som kan hjälpa hästen i flera situationer och med mer än bara matsmältningen. Det kan vara efter hårt arbete, under konvalescens eller helt enkelt under perioder av pälsbyte.

Glyx-Mash® är särskilt lämpat för hästar och ponnyer som är lättfödda eller är särskilt känsliga för socker och stärkelse.

  • lågt innehåll av socker och stärkelse
  • lågglykemiskt foder
  • prebiotiskt och utrensande

 

Lite lyckokänsla – utan socker
Ett saftigt äpple, en knaprig morot, färskt gräs, eller en läcker, väldoftande müsli efter väl utfört arbete – en bra och vid första anblicken väl utvald belöning till hästen. Men tyvärr kan dessa små mellanmål innehålla en ansenlig mängd socker och stärkelse. Ett överskott av socker och stärkelse kan leda till att blodsockernivån stiger. Detta kan inte bara leda till övervikt utan ökar också risken för obalans i ämnesomsättningen. Som tur är går det fortfarande att ge hästen en riskfri belöning som inte ger ägaren dåligt samvete!

 

Glyx-Mash® – Mashen för speciella tillfällen
Glyx-Mash® är spannmålsfri och därmed glutenfri, samt melassfri och innehåller därmed mindre stärkelse och socker. En rik sammansättning av prebio­tiska ingredienser bidrar till harmoniseringen av tarmfunktionen. Utvalda örter stödjer matsmältningsprocesserna.

 

Skydd och skötsel – från insidan
Slemämnena i de varsamt krossade linfröna skyddar slemhinnorna i hela matsmältningskanalen. Fibrerna i Glyx-Mash® bidrar till en god tarmaktivitet och stödjer därmed utforslingen av skadliga ämnen och slaggprodukter. Glyx-Mash® kan användas för allmän stimulering av matsmältningen, på vilodagar, under pälsbyte, efter hårt arbete och under konvalescens.


70-250 g per 100 kg kroppsvikt dagligen blandas med 1,5-2 gånger så mycket varmt vatten (ca 38°), tillåts vila ca 15 minuter och ges ljummen. Sommartid kan kallt vatten användas, men då måste blandningen stå i ca 30 minuter. Ges 3-4 gånger i veckan, men vid behov kan en mindre mängd ges som daglig måltid.

1 liter = ca 430 g