Equigard Nordic Musli 20 kg

  • 599 kr

Spannmålsfri & low carbVid utfodring av lättfödda eller överviktiga hästar är det viktigt att skilja på vitala näringsämnen och energibehov. Om hästen har ä

Artikelnummer: St50116021
Dela

Spannmålsfri & low carb
Vid utfodring av lättfödda eller överviktiga hästar är det viktigt att skilja på vitala näringsämnen och energibehov. Om hästen har ämnesomsättningsrelaterade störningar eller om de ska förebyggas krävs en genomtänkt utfodring:
utan spannmål men heltäckande på hästens näringsbehov.

  • för lättfödda hästar och hästar med ämnesomsättningsproblem
  • mycket lågt innehåll av stärkelse och socker
  • fri från spannmål och melass
  • särskilt mineralinnehåll för att stabilisera kolhydrat- och fettomsättningen
  • innehåller örter, havsalger, oljor och oljehaltiga frön

 

För spannmålsfri utfodring
EquiGard® används till lättfödda och överviktiga hästar och hästar som på grund av utmaningar med ämnesomsättningen måste hållas på en diet med låg socker- och stärkelseinnehåll eller på som grund av sitt tillstånd befinner sig i riskgrupp.

 

Mindre stärkelse – ökad vitalitet
Forskningsresultat fastslår att icke-strukturella kolhydrater som spannmålsstärkelse och socker måste hållas på en låg nivå vid vid ämnesomsättningsrelaterade problem. EquiGard® innehåller ca 80 % mindre stärkelse och socker än havre och har ett medvetet lågt energiinnehåll. EquiGard® är därför särskilt lämplig som energifattig näring för hästar i riskgrupp eller hästar som redan är drabbade av ämnesomsättningsrelaterade problem. Hos högpresterande hästar och magra hästar med ämnesomsättningsrelaterade problem bör det högre energibehovet helst tillgodoses med naturliga oljor, oljehaltiga frön och fermenterbara fibrer. Därför rekommenderas en kombination av GlyxWiese® Höcobs och HippoLinol®/­­Leinöl.

 

Foder för ämnesomsättningen
Magnesium, zink, koppar, mangan, selen, omega-3 fettsyror och lecitin är särskilt viktiga näringsämnen för att stabilisera insulinfunktionen samt kolhydrat- och fettomsättningen. Det är även antioxidanter och E-vitamin samt bioflavonoider från frukt.

 

Vi rekommenderar
EquiGard® lämpar sig också särskilt väl vid boxvila och under konvalescens.


200-350 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med grovfoder och/eller bete täcker underhållsbehovet av vitaminer och mineraler.

Vid lägre tilldelning eller vid brist på mineraler rekommenderas att komplettera med GlucoGard® eller Gemüse-Kräuter-Mineralien Nordic. Vid ökat energibehov (prestationshästar) kan det kombineras med Struktur-E® och kalpressade oljor.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 29,4 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 400 g