NaturMusli SOLO

 • 519 kr

Den fiberrika utfodringenNaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müsl

Artikelnummer: St50104020
Dela

Den fiberrika utfodringen
NaturMüsli SOLO utmärker sig genom det höga innehållet av protein och fibrer tillsammans med det låga innehållet av stärkelse. Ett müslifoder för flera olika typer av hästar, både för den energikrävande arbetshästen, den lättfödda hästen, sporthästen som behöver kunna prestera på topp och den äldre hästen med känslig ämnesomsättning och särskilda krav på kvaliteten på råvarorna.

NaturMüsli SOLO innehåller värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen produktion av fettsyror. Detta resulterar i en väl fungerande matsmältning, optimalt foderutnyttjande och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt. NaturMüsli SOLO har anpassats näringsmässigt för nordiska förhållanden.

 • Lågt innehåll av socker- och stärkelse
 • Lågt GI med stabil energifrigöring
 • Högkvalitativt protein för att bygga muskler

 

Massor av fiber – låg stärkelse!
NaturMüsli SOLO är fiberbaserade, näringsrika och ändamålsenliga kompletteringsfoder som utifrån hästens förutsättningar kan täcka behoven även hos högpresterande hästar. NaturMüsli SOLO är energirika tillskottsfoder som har ett mycket högt innehåll av värdefulla råfibrer. Det mycket låga stärkelseinnehållet innebär att SOLO har ett lågt glykemiskt index (GI). Detta kan påverka matsmältningen, så att energin frigörs långsamt (slow release), blodsockret hålls mer stabilt och musklerna får en jämnare och mer långvarig energitillförsel. SOLO har även en hög proteinhalt för underhåll av välfungerande muskler.

 

Organiska spårämnen och mineraler
Muskulaturen stöds av det höga innehållet av lättupptagliga, organiska spårämnen och mineraler. Grovfoder har generellt en allt lägre  halt av spårämnen och mineraler. Detta ökar behovet av att komplettera med mineraler via kraftfodret, och spårämneskoncentrationen i SOLO är därför hög.

 

Biologiskt aktiva ämnen
SOLO innehåller ett antal biologiskt aktiva ämnen som säkerställer en välfungerande matsmältning. Majsgroddar, oljehaltiga frön och kallpressade oljor tillför fleromättade fettsyror som stimulerar blodcirkulationen till förmån för matsmältning, luftvägar, hovar, hud och päls.

 

Örter
SOLO innehåller en välbalanserad blandning av örter som bidrar till att stimulera hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.

 

Vitalitet och motivation
För att möta hästens naturliga behov är SOLO sammansatt av värdefulla fibrer, som stödjer tarmfloran och stimulerar hästens egen syntes av energirika fettsyror. Därmed uppnås en hälsosam och välfungerande matsmältning, vilket säkerställer ett optimalt foderutnyttjande, hög vitalitet och toppmotiverade hästar som kan prestera maximalt.

 • matsmältningsfrämjande fiberstruktur
 • lågt socker- och stärkelseinnehåll
 • lågt GI ger långvarig och stabil energifrigöring
 • högt proteininnehåll
 • naturlig, välsmakande, balanserad
 • biologiskt aktiva ämnen
 • organiskt bundna mineraler och spårämnen

150-250 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med grovfoder och/eller bete.

OBS: Pellets MÅSTE BLÖTLÄGGAS! – om mer än 100 g ges per 100 kg häst per måltid på grund av det höga fiberinnehållet.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 28,6 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 600 g