Natur Musli med örter

  • 540 kr

Hög kvalitet och god ekonomiDenna balanserade müsli är mycket populär och har ett stort antal användare. NaturMüsli m/örter är baserad på förgroddade korn- och

Artikelnummer: St50102020
Dela

Hög kvalitet och god ekonomi

Denna balanserade müsli är mycket populär och har ett stort antal användare. NaturMüsli m/örter är baserad på förgroddade korn- och majsflingor, vilket ökar råvarans smältbarhet. Råvaror som äppelsirap, äppelkvass, kallpressade oljor och oljehaltiga frön ökar müslins smaklighet

  • Organiskt bundna mineraler och naturliga vitaminer.
  • Låg daglig giva täcker hästens grundläggande behov
  • Välsmakande med högkvalitativa råvaror och kallpressade oljor

 

NaturMüsli m/örter är gjord speciellt för de nordiska länderna och innehåller en bred sammansättning av energirika råvaror med högt näringstäthet. Den koncentrerade formen gör NaturMüsli m/örter till ett ekonomiskt foder, där en låg daglig giva täcker hästens behov av vitaminer och mineraler.

 

Koncentrerad och smakrik
NaturMüsli m/örter är ett koncentrerat tillskottsfoder där hästen tillförs en bred sammansättning av viktiga näringsämnen från de varsamt hanterade råvarorna. NaturMüsli m/örter kan användas som ända kompletteringsfoder tillsammans med grovfodret. Vid ökat energibehov kan det kompletteras med exempelvis Struktur-E®, Muscle Rice eller Champions Claim®. NaturMüsli kan användas till de flesta typer av hästar – även hästar i mycket hård träning. Den låga dosen säkerställer att hästens dagliga stärkelseintag kan hållas på en låg nivå.

 

Den dagliga utfodringen
NaturMüsli m/örter fördelas små givor av hänsyn till hästens mag-tarmkanal. Växtfibrer från alphö med stor artvariation ger müslin en bra struktur som bidrar till lång tuggtid och ger hästen förutsättning för ett naturligt ätbeteende. Hästens grovfoder är grunden för det dagliga energiintaget. Kvaliteten på grovfodret är mycket viktig, och både proteinhalten och sockerhalten har stor betydelse. Foderstaten beräknas utifrån grovfodrets volym och näringsinnehåll, i förhållande till hästens arbetsintensitet.

 

Lättsmält energi
NaturMüsli m/örter har ett högt innehåll av lättsmält energi i form av förgroddade, mjölksyrafermenterade korn- och majsflingor, majsgroddar, vetegroddar och solrosfrön. Kallpressade oljor tillför naturliga, essentiella fleromättade fettsyror till förmån för ämnesomsättningen, och de mjölksyrafermenterade kolhydraterna samt de kallpressade oljorna säkerställer en kontrollerad frigörelse av energi.

 

Ett högt innehåll av bioaktiva ämnen säkerställer en välfungerande matsmältning, liksom att cellulosa och pektin från växtfibrer och torkad frukt stimulerar tarmbakteriernas aktivitet och understöder den bakteriella syntesen av energirika fettsyror och livsviktiga vitaminer.

 

Förstklassigt mineralinnehåll
NaturMüsli m/örter tillför en rad mineraler och spårämnen. Organiskt bundna mineraler säkerställer en mycket hög absorptionsförmåga, så att relativt små mängder täcker hästens dagliga behov. Tillsammans säkerställer det fulltäckande mineralgiva.

 

Välbalanserat örtinnehåll
Noggrant utvalda örter bidrar till att stimulera hästens aptit, tuggaktivitet och matsmältning.

  • naturlig, välsmakande, balanserad
  • matsmältningsfrämjande fiberstruktur
  • bioaktiva ämnen
  • organiskt bundna mineraler och spårämnen

 

Visste du
att NaturMüsli m/örter har låg daglig utfodrings­rekommendation, vilket gör att den är väldigt ekonomisk att använda!

100-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen som tillskott till grovfoder och/eller bete täcker underhållsbehovet av vitaminer och mineraler. Vid merarbete/belastning ökas mängden till 150-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 20 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 600 g