SynVital. Pre- och probiotiskt fodertillskott

  • 249 kr

EM fermenterat vetekli för en bra tarmfloraEtt pre- och probiotiskt fodertillskott till alla djur. SynVital kan öka djurens näringsupptag, immunförsvar, mj

Artikelnummer: 552
Dela

EM fermenterat vetekli för en bra tarmflora

Ett pre- och probiotiskt fodertillskott till alla djur. SynVital kan öka djurens näringsupptag, immunförsvar, mjölkproduktion och kan bidra till en förbättrad hälsa. 

Tillför hälsosamma bakterier för en förbättrad tarmflora

SynVital erbjuder en unik kombination av pre- och probiotika, särskilt anpassade för djur, inklusive hästar. Med EM® som bas har SynVital inkluderat levande mikroorganismer, antioxidanter och bioaktiva substanser som stödjer djurens matsmältning.

Det är känt inom djurhållning att foder och tarmens hälsa går hand i hand. En balanserad tarmflora är viktig för djurets immunförsvar och välbefinnande. När denna balans störs kan det påverka hästens allmänna tillstånd. Genom att tillföra goda bakterier med SynVital kan man främja en sund tarmkultur, vilket i förlängningen kan bidra till bättre näringsupptag och stabil ämnesomsättning.

Hästar med obalans i magen kan uppvisa symptom som kolik, diarré, viktförlust, dålig pälskvalitet och ett nedsatt immunförsvar. Dessa problem kan inte bara orsaka obehag för djuret, utan också leda till kostsamma veterinärbesök och behandlingar. Pre- och probiotika i SynVital kan hjälpa till att återställa den nödvändiga balansen i magen, minimera risken för dessa problem och skapa en mer hållbar hälsa för din häst på lång sikt.

Om du letar efter ett komplement till din hästs nuvarande foder, kan SynVital vara ett bra alternativ. Det blandar sig väl med de flesta foder och mineraltillskott, och användningen kan justeras beroende på din hästs specifika behov. Att använda det regelbundet kan stödja din hästs inre balans och bidra till ett övergripande friskare och mer harmoniskt djur. Det är viktigt att ta hand om de små detaljerna i djurhållningen då dessa små steg kan göra stor skillnad på sikt.

Doseringsförslag för hästar

Stor häst (500kg*) 50g per dag.
Ponny (250kg*) 25g per dag.
Föl 5-10g per dag

*10g per 100kg kroppsvikt och dag.
50g = ca 2,5dl.

Börja alltid med mindre dos, trappa upp över 1-2 veckor.

2kg räcker 40 dagar med basdosering.

Notera att det inte är någon karenstid inför tävling.

Doseringsförslag för gårdsdjur

Mjölkproducerande ko 50-70g
Ko 20-50g
Avvänjande kalv 5g
Grisar 2% av dagligt intag
Gris kultingar Ad lib efter avvänjning
Getter/Får 5-10g
Höns/kaniner 1-2% av dagligt intag

Innehåll

Pre- probiotiskt fodertillskott djur EM®
Vetekli som är fermenterat med EM®.
Mjölksyrebakterierna: Lactobacillus plantarum ATCC 8014 och Lactobacillus casei ATCC 7469.
Jästvampen: Saccharomyses cerevisiae IFO 0203 och vetekli.
Mjölkfri, mycket lågt innehåll av sockerarter.

 

Förvaring

SynVital förvaras bäst i rumstemperatur men går att förvara ned till 0 grader.
Förvaras torrt och ej i sol eller över 38°C.

Fodertillskott med EM finns även i flytande form. Läs mer om Nutribiome här