GlyxWiese Höcobs 20 kg

  • 439 kr

Det alternativa höetLåg halt av socker och stärkelseVarmluftstorkning ger en hög hygienisk kvalitet och en dammfri produktStor mångfald av gräs och örter som st

Artikelnummer: St50721
Dela

Det alternativa höet

  • Låg halt av socker och stärkelse
  • Varmluftstorkning ger en hög hygienisk kvalitet och en dammfri produkt
  • Stor mångfald av gräs och örter som stimulerar tarmrörelsen

GLYXWIESE HÖCOBS

Det alternativa höet

Aromatiskt grovfoder av högsta kvalitet är inte bara en njutning för hästar, det är också grunden för vitalitet och välbefinnande. En bra grovfoderkvalitet vårdar tarmen och optimerar ämnesomsättningsprocesser och immunförsvar.

  • Låg halt av socker och stärkelse
  • Varmluftstorkning ger en hög hygienisk kvalitet och en dammfri produkt
  • Stor mångfald av gräs och örter som stimulerar tarmrörelsen

GlyxWiese® Höcobs erbjuder inte bara möjlighet att uppgradera grovfodret, de kan också användas för att helt ersätta hö eller som energiförsörjning via fibermatsmältningen i tjocktarmen.
GlyxWiese® Höcobs är en särskilt naturlig produkt från Bodensee­området, där mångfalden av örter och gräs är mycket stor. Den särskilt skonsamma skördemetoden bidrar till att bevara både närings­ämnen, fiberstruktur, bladdelar och gräsens frön.
GlyxWiese® Höcobs ger hästen en särskilt god matupplevelse tillsammans med näringsinnehållet från de artrika fälten.

 

 GlyxWiese®
Förstklassiga fibrer för god matsmältning och en arbetsvillig häst

Produkterna i GlyxWiese® -serien är alla baserade på gräs och örter som odlas i ett skyddat område nära Bodensee. Vattenskyddsområdena nära Bodensee är mycket näringsrika, har stabila klimatförhållanden och odlas med hållbarhet i åtanke. Därmed upprätthålls en stor diversitet av arter och snabbväxande gräs hålls medvetet på en låg nivå. Mer än 25 olika örter och 15 grässorter bidrar med vitalämnen i alla produkter i GlyxWiese® serien.

Direkt när dessa orörda områden skördats torkas skörden försiktigt med varm luft. Därigenom undviks kontaminering av damm och smuts från marken och minimerar utvecklingen av mikroorganismer i fibrerna. Den skonsamma bearbetningen och torkningen direkt efter skörd garanterar ett hygieniskt och funktionellt produkt­sortiment med St. Hippolyts GlyxWiese®

1,2-1,5 kg per 100 kg kroppsvikt dagligen som alternativ till grovfoder. Till 1 kg Höcobs används 1,5-3 liter vatten.
Uppgradering av grovfodret: Mängden anpassas efter befintligt grovfoder.
1 kg GlyxWiese® Höcobs ersätter 1 kg hö. Istället för kraftfoder: 2 kg dagligen för en stor häst kommer att ha en positiv effekt på matsmältningen och hästens näringsstatus. Kan användas tillsammans med eller istället för betpellets.
Max 2 kg per måltid (för blötläggning). MÅSTE blötläggas före utfodring.

1 liter = ca 630 g