BioMagnesium

  • 349 kr

Magnesium med hög biologisk tillgänglighetInnehåller kelaterat magnesiumKan användas till spända och nervösa hästarANVÄNDNINGSOMRÅDEAnvänds när fodrets innehåll


Artikelnummer: 626
Dela

Magnesium med hög biologisk tillgänglighet

Innehåller kelaterat magnesium

Kan användas till spända och nervösa hästar

ANVÄNDNINGSOMRÅDE

Används när fodrets innehåll ej täcker behovet.

Eclipse Biofarmab BioMagnesium innehåller magnesium med hög biotillgänglighet i en unik kombination av lättupptaglig magnesiumoxid, magnesiumfosfat och magnesiumkelat. Kelaterat är benämningen då mineralen är proteinbunden, vilket är extra viktigt för snabb biologisk upptaglighet.

Magnesium är en av kroppens viktigaste mineraler, den behövs för funktionen hos många enzymer och är viktig för att bibehålla en god muskel- och nervfunktion, liksom för hjärta och kärl.

Ungefär 60% av kroppens magnesium finns i skelettet och är viktig för skelettutvecklingen. Magnesium samverkar med kalcium och fosfor. Den dagliga förlusten av magnesium via träck och urin är ca 6 mg/kg kroppsvikt, vilket måste täckas av underhållsfodret.

Magnesium kan dock inte lagras i kroppen och måste därför tillföras kontinuerligt med fodret. Det har visat sig att både människor och hästar ofta lider brist på magnesium.

Ett av bristsymtomen hos hästar kan vara nervositet d.v.s. ”tittighet” och spändhet. Vid magnesiumbrist kan kroppen inte hantera de ämnen som frigörs vid stress eller rädsla och detta blir tydligt genom en ökad reaktionsbenägenhet på händelser i omgivningen. Anledningen till den ökande bristen på magnesium vi ser idag, är utarmade jordar, men kan också bero på att balansen i fodret mellan kalcium och magnesium är fel. Förhållandet bör vara 5:2 mellan kalcium och magnesium.

DOSERING

Ponny: 1 dosmått/dag

Häst: 2 dosmått/dag

Stor häst (över 600kg): 2,5 dosmått/dag

Blandas väl i kraftfodergivan.

1 dosmått = 10 g ger 2,9 g magnesium

STORLEK

0649 400 g = 20 dagsgivor vid 20 g/dag

0646 1,5 kg = 75 dagsgivor vid 20 g/dag

0648 5 kg = 250 dagsgivor vid 20 g/dag

 

SAMMANSÄTTNING

Magnesiumoxid, magnesiumfosfat och magnesiumkelat.

TILLSATSER

Produkten innehåller inga tillsatser.

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR

Råprotein 1,6%, råfetter och råoljor 0,1%, växttråd 0,5%, råaska 63,4%, vattenhalt 1%, magnesium, 28,9%, natrium 0%, fosfor 1,1%.

HÅLLBARHET

60 månader


Denna produkt är märkt med BSD (Branschorganisationen Svenska Djurvårdsprodukter). Märkningen garanterar att produkten uppfyller svensk lagstiftning, samt regler och krav gällande produktmärkning. Detta säkerställer även att produkten är registrerad hos relevanta svenska myndigheter. Om produkten omfattas av tävlingskarens enligt karenstids- och förbudslista från Svensk Travsport, Svensk Galopp och Svenska Ridsportsförbundet, är detta tydligt märkt på produkten.