Performance Fiber Higt Protein 10 kg

 • 445 kr

Fiberbaserat proteintillskott för hästarPerformance Fiber High Protein kan målmedvetet användas som ett komplement i foderstaten om proteinhalten i grovfodret s

Artikelnummer: St50106010
Dela

Fiberbaserat proteintillskott för hästar
Performance Fiber High Protein kan målmedvetet användas som ett komplement i foderstaten om proteinhalten i grovfodret som används är för låg i förhållande till hästens behov.

 • ett högt innehåll av smältbart råprotein och aminosyror
 • flera naturliga proteinkällor, t.ex. ärtflingmjöl och potatisprotein
 • ett högt innehåll av lättsmälta fibrer
 • soja från regional odling i Tyskland exklusivt för St. Hippolyt

 

Performance Fiber High Protein är särskilt välsmakande och kan användas i alla sammanhang där det finns ett behov av att säkerställa att hästen har tillgång till tillräckligt med protein av hög kvalitet. Det kan till exempel vara för att stödja muskelbildning och muskelfunktion eller till avelsstoet eller fölet för att täcka det ökade behovet i slutet av dräktigheten och under fölets första levnadsår.

Performance Fiber High Protein är anpassat till förhållandena i de nordiska länderna.

 

Den rätta grunden!
Grovfodret ska utgöra den största delen av hästens utfodring. Genom grovfodret får hästen i sig de viktiga fibrer som behövs för att upprätthålla en sund tarmflora och korrekt matsmältning.

 

Höanalys
Jordmån, växtförhållanden och inte minst de aktuella skördeförhållandena är avgörande för grovfodrets näringsinnehåll. Det gäller för vitaminer, mineraler och spårämnen samt protein- och sockerhalt. Grovfodret utgör den överlägset största delen av hästens dagliga foder, och det är därför oerhört det grovfoder som man utfodrar med. En grovfoderanalys gör det möjligt att utarbeta en tillförlitlig foderstat och använda rätt kompletteringsfoder i förhållande till protein- och sockernivåerna samt behovet av mineraler och spårämnen.

 

Utvalda fibrer
Performance Fiber High Protein är ett fiberbaserat tillskott som målinriktat kan användas för att komplettera foderplanen om proteinhalten i det specifika grovfodret är för lågt i förhållande till hästens behov. Innehåller soja som är lokalproducerad. Soja har ett högt innehåll av smältbart råprotein och essentiella aminosyror, vilket tillför dubbelt så många aminosyror som till exempel enbart lusern. Lättsmälta fibrer från olika källor, såsom lusern, rotfrukter och äpplen, säkerställer variation i utfodringen och stabil matsmältning.

 

Högt innehåll av

 • smältbart råprotein
 • essentiella aminosyror
 • lättsmälta fibrer

tillsammans med en låg nivå av socker/stärkelse

 

Brett användningsområde
Performance Fiber High Protein är särskilt välsmakande och kan användas i alla sammanhang där det finns ett behov av att säkerställa att hästen har tillgång till tillräckligt med protein av hög kvalitet.

 

Till exempel till:

 • sporthästar med högt proteinbehov för att stödja muskelämnesomsättningen och muskelfunktionen
 • avelsstoet för att bevara vitaliteten
 • unghästar som växer
 • hästar under inridning

100-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Ges som ett komplement till hästens vanliga grovfoder för att öka protein- och fiberinnehållet. OBS! Bör endast utfordras torrt om det blandas med müsli eller annat kraftfoder i mindre mängder!

OBS: MÅSTE BLÖTLÄGGAS! – om mer än 100 g ges per 100 kg häst per måltid på grund av det höga fiberinnehållet.

OBS: Detta kompletteringsfoder har ett högre innehåll av vitaminer och mineraler än ett vanligt kompletteringsfoder och ska därför som mest utgöra 30,3 % av hästens foderstat (inklusive hö). Vänligen följ utfodringsrekommendationen.

1 liter = ca 750 g