Hartog Lucerne Mix 18 kg

  • 359 kr

Fiberblandning till din häst av bästa kvalitetHartog Lucern Mix är en fiberblandning med högt energi-, protein- och kalciuminnehåll och lämpar sig för de flesta

Artikelnummer: Bro31025
Dela

Fiberblandning till din häst av bästa kvalitet

Hartog Lucern Mix är en fiberblandning med högt energi-, protein- och kalciuminnehåll och lämpar sig för de flesta hästar. Hartog Lucern Mix består av skuren lusern och grönskördad havre (som har skördats innan den går i ax) för att ge en likartad produkt hela året.
Hartog Lucern Mix kan med fördel ersätta spannmålsmängden helt eller delvist, så den totala fodermängden får ett minskat spannmålsinnehåll (stärkelse). Genom att minska mängden spannmål och i stället utfodra med Hartog Lucern Mix kan hästens uthållighet och prestation förbättras. Melass (4 %) och olja (6 %) har tillsatts.

Genom att minska mängden spannmål och i stället utfodra med Hartog Lucerne Mix kan hästens uthållighet och prestation förbättras. Melass (4 %) och olja (6 %) har tillsatts. 

Hartog Lucerne Mix har ett högt innehåll av lättsmälta fibrer som understödjer förbättrad matsmältning. Genom att blanda Hartog Lucerne Mix med kraftfodret ökar tuggtiden, ger bättre tidsfördriv och ökar salivproduktionen för en  fungerande mage. Hartog Lucerne Mix är lämpligt för de flesta hästar, men inte till hästar med nedsatt lever och njurfunktion pga. det höga innehållet protein och kalcium.