Hartog Senior 15 kg - Lusern

  • 419 kr

Hartog Complete Care Senior är en fiberblandning för hästar som behöver förbättra sitt hull.Fiberstrukturen är något fuktigare än lucern, eftersom torkat gräs i

Artikelnummer: Bro45576
Dela

Hartog Complete Care Senior är en fiberblandning för hästar som behöver förbättra sitt hull.

Fiberstrukturen är något fuktigare än lucern, eftersom torkat gräs ingår, vilket är fördelaktigt för äldre hästar med försämrad tuggfunktion. Innehållet i de olika fibrerna stödjer också en hälsosam mage och välfungerande tarmmiljö. Genom att öka fiberintaget ökar också energi/kaloriintaget och på så sätt blir det lättare att få hästen att gå upp eller hålla vikten på ett bra och hälsosamt sätt. Ökat fiberintag kommer att ha en positiv effekt på tarmens peristaltika muskelrörelser, vilket är viktigt för god matsmältning.

Hartog Complete Care Senior har tillsatts ingredienser som bidrar med protein av god kvalitet och extra aminosyror för att bidra med byggstenar till muskeluppbyggnad eller för att bibehålla muskelvävnad. Det är därför ett bra komplement för hästar, som behöver extra byggstenar för musklerna och hjälper till att bygga dem. Det handlar till exempel om äldre hästar, hästar på boxvila och ridhästar. Det är därför ett uppenbart fibertillskott för hästar, som behöver stöd vid muskelsättning, förbättra sitt hull samt för en välfungerande matsmältning.

Produkten tillsätts linfrö, som är en bra källa till omega-fettsyror och kan bidra till en hälsosam päls och hud.

För att ge en god smak har lakrits och andra smaker tillsatts. Frukt och örter tillsätts också för att ge en god smak och samtidigt bidra till att öka intaget av friska och naturliga näringsämnen som den gamla hästen kan behöva. Till exempel har örtblandningen positiva effekter på bindväv. Inga spannmål, melass eller andra sötningsmedel har tillsatts till denna produkt. Stärkelsehalten är därför också mycket låg – endast 0,13 procent. Det ges, förutom det normala fodret för att öka fiberintaget. Det är inte tänkt att blötläggas i vatten, men det kan blandas i blött foder om den gamla hästen endast matas med detta.

Fiberblandning av högsta kvalitet

Sammansättning: Torkat gräs, Lusern, Grönskördad halm (fiber), Linfröolja, Linfrö, sojabönmjöl, Glycerin, betfiber, Monocalciumfosfat, Premix, kalk, tillsatser, Sensorisk: Aromatiska produkter, lakrits extrakt

Analytiska beståndsdelar:

Smältbar energi 10 MJ/kg 0,78 FE/kg

Råprotein 11,2 %

Smältbart råprotein 6,6%

Råfett 6,2 %

Växttråd 21 %

Råaska 7,5 %

Socker 9,8%

Stärkelse 0,13%

Kalcium 1,15% 

Fosfor 0,43%

Magnesium 0,16 %

Natrium 0,11%

Fodring av hästar är individuellt och bör anpassas till den enskilda hästen så att optimal utfodring för prestanda och generell sundhet uppnås. Foderransonen ska innehålla hö/hösilage av god kvalitet i en mängd motsvarande 1,75-2 kg hö/hösilage per 100 kg kroppsvikt - helst mer om hästen inte blir för tjock. Om hästen blir för tjock med den rekommenderade mängden grovfoder (hö/hösilage) kan mängden grovfoder minskas till 1,5 kg hö/hösilage per 100 kg kroppsvikt.