Edel Fårpellets 20 Kg

  • 250 kr

Beskrivning av artikelEdel Fårfoder pellets är ett anpassat färdigfoder till normalt grovfoder på ca 11 MJ. Protein- och energinivåer samt stärkelse och fiber ä

Artikelnummer: Spa50520
Dela

Beskrivning av artikel

Edel Fårfoder pellets är ett anpassat färdigfoder till normalt grovfoder på ca 11 MJ. Protein- och energinivåer samt stärkelse och fiber är avpassat för normal produktion. Edel Fårfoder utnyttjas optimalt under normala förhållanden och är avpassat för både hö och ensilagefoderstater. Får har behov av koppar men vissa fårraser är mer känsliga än andra. Edel Fårfoder innehåller små mänger koppar. Komplettera med Jermin Fårmineral med eller utan koppar.

Önskas ett koncentrat finns Edel Komet 290 eller Harmoni K60 (KRAV-foder) som är ett kombinerat nöt & fårfoderkoncentrat.

Blanda 30-35 % Edel Komet 290 eller Harmoni K60 (KRAV-foder) med 65-70 % spannmål.  Komplettera med Jermin Fårmineral utan koppar som komplement..
Se även Edel Lammfoder

Tar man bort saltstenen ökar konsumtionen av mineraler. Försök sikta på en mineralfoderkonsumtion på ca 20 gram/vuxet djur och dag. Har djuren tillgång till saltsten så minskar intaget av mineraler. Värt att tänka på om man önskar att djuren ska få i sig tillräckligt med selen.

Sedan finns även Jermin Slikk i baljor och hinkar, mineral med och utan koppar, i praktisk förpackning, alla tillåtna att använda i KRAV och ekologisk produktion.

Produktblad