Mineralfodret Steel Joint 15 kg

  • 795 kr

Steel Joint - När det lilla extra gör skillnad!Hur påverkar innehållet i Steel Joint Din häst:Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor oc

Artikelnummer: steel15
Dela

Steel Joint - När det lilla extra gör skillnad!

Hur påverkar innehållet i Steel Joint Din häst:

Kisel – ingår som viktig komponent i brosk, bindväv, senor och hud. Studier har visat att vid stress som hästen utsätts för vid t.ex. träning och tävling ökar behovet av kisel markant för att uppehållas kärlens elasticitet och motverka förkalkning.

Dolomitkalk (kalcium-magnesium karbonat) – Hästar har av tradition utfodrats med foderkalk, oftast med fri tillgång. Senare forskning har visat att kalk måste tillföras i rätt proportion då kalciums placering i skelettet styrs av kisel, magnesium och bor tillsammans med vitaminerna A, C och D. Den sammansättningen som vi använder oss av i Steel Joint har visat att brosket och bindvävernas ämnesomsättning och ledernas ”smörjning” blir effektivare.

Magnesium – reglerar aktiv kalcium transport och har stor inverkan på bendensiteten. En brist kan leda till försämrad utveckling av skelettet.

Dolomitkalk (kalcium, magnesium karbonat) -kalcium bygger upp skelett, tänder , hovar och magnesium reglerar aktivt kalcium transport, 60% finns i benen.

Vitamin A – är viktig för tillväxt, syn, hud.

Vitamin C – skyddar celler, hjälper läkning av sår och frakturer.

Vitamin D3 – är nödvändig för upptag av kalcium för benbyggnad.

Steel Joint - Sammansättning: 
Kalcium- och magnesiumkarbonat87%
Kalciumkarbonat0,3%
Analytiska beståndsdelar
 
Kalcium16%
Magnesium9,5%
Kisel6%
Fosfor0.03%
Aska olöslig i HCl)20%
Zink0,005%
Koppar0,002%
Natrium<0,02%


Tillsatser/kg
Vitaminer
 
Vitamin A   3a672a
290 000IE
Vitamin D3 E671
29 000IE
Vitamin C   3aE300
920mg
Vitamin B2
0,15g
Klumpförebyggande medel
 
Kiselgur   E551c130g


Vilka är det då som köper Steel Joint av oss:

Det är en väldig mix och bredd från Hästägaren med det dräktiga stoet, dem som har unghästar eller högpresterande hästar till  hästägaren med hästen som har försämrad hovkvalite men även dom med oturen att drabbats  av  hovbensfraktur på sin häst.  Och sen så har vi självklart hästägaren som bara vill ge sin häst ”av det bästa”! Vem av dem är Du?

Vitamin E & selen.

Visste Du att högpresterande hästar och högdräktiga ston har ett extra behov av Vitamin E! EvitaSel är ett bra komplement till Steel Joint som inte innehåller selen eller vitamin E.

EvitaSel -Sammansättning
Maltodextrin, lignocellulosa

Analytiska beståndsdelar
 
växttråd29%
råaska3,5%
Tillsatser/kg
 
Vitaminer 
Vitamin E 3a700 500IE/g106g
Spårelement 
Selenjäst 3b8.11 (Se 2000ppm)16,6%