Brogaarden YSY 800g

  • 419 kr

Kompletteringsfoder till att understödja en optimal fibernedbrytning och en stabil miljö i hästens grovtarm.YSY Blandning består av en aktiv jästkultur (Sa

Artikelnummer: Bro45018
Dela

Kompletteringsfoder till att understödja en optimal fibernedbrytning och en stabil miljö i hästens grovtarm.

YSY Blandning består av en aktiv jästkultur (Saccharomyces cerevisiae) samt Yucca-extrakt. Saccharomyces cerevisiae understödjer en stabil miljö i hästens stortarm genom att stimulera fibersmältningen ( växten av cellulytiska och hemicellulytiska bakterier) samt balansering av pH. Yucca-extrakt innehåller olika komponenter av saponin och glycoprotein. Dessa komponenter binder till sig kväve, vilket medför en reducerad mängd kväve- (NH3) koncentration i blod och urin, och därmed en bättre stallmiljö, pga. mindre ammoniak lukt.

YSY Blandning kan ges vid foderbyte, t.ex. när hästen ska vänjas vid gräs under våren eller vid lättare fall av lös mage. YSY Blandning kan också användas för att understödja utnyttjandet av grovfoder hos främst unga och gamla hästar.

Hästens grovtarm fungerar som en stor jäsningskammare, där hästen nedbryter växtfibrer (cellulosa) med hjälp av miljoner av bakterier och andra mikroorganismer. Utan jäsningskammaren hade inte hästen kunnat bryta ned växtfibrer. Hästen är i hög grad beroende av en välfungerande grovtarm, dels för att kunna utnyttja fodrets (fibrernas) energi, och dels för att upprätthålla ett välfungerande och stabilt immunförsvar.

Utfodringsanvisning:
Häst.......................................................................................1 mått/dag
Ponny..................................................................................,½ mått/dag
Föl*/Unghäst (Förväntad färdigvuxen 500-600 kg).........½ mått/dag
Avelssto (häst)**............................................................1½ mått/dag
* Kan användas till föl från 2 månaders ålder.
**Ges från 3 månader innan till 2 månader efter fölning. Avelssto (ponny) kan ges hälften av den angivna doseringen.
1 mått (15 ml) = ca. 15 g.

YSY Blanding ska blandas i hästens normala foder. YSY Blanding kan tilldelas i upp till 6 månader. Det rekommenderas att veterinär konsulteras före användning eller när utfodringsperioden förlängs. Kontakta veterinär vid minsta tvivel om hästens allmäntillstånd.

Tillskott av YSY Blanding kan självklart inte ersätta bra och korrekt utfodring. Därför är det viktigt att även vara uppmärksam på att den dagliga utfodringen är optimal.

Sammansättning:
Jästprodukter (källa till MOS), Yucca Schiderga extrakt, Rapsolja